VERHOOG UW WINST ZONDER VASTE KOSTEN

Wie zijn wij?

Onze activiteiten

Satraco en haar dochteronderneming Labinko leveren professionele technisch-commerciele diensten aan laboratoria en andere kleine en middengrote productiebedrijven. Ons specialisme is het realiseren van kostenbesparingen voor onze opdrachtgevers. Onze inkoopbesparingstrajecten leveren direct resultaat in de vorm van hogere bedrijfswinsten voor onze klanten. Wij voeren onze inkoopdiensten uit op volledige No Cure No Pay basis, waarbij onze vergoeding bestaat uit een percentage van de daadwerkelijk gerealiseerde besparing.

Daarnaast leveren we advies en interim management op het gebied van sales en marketing voor technische B to B ondernemingen. Wij verzorgen ondermeer de professionalisatie of de opzet van verkoop- of klantenservice afdelingen, het vergroten van afzetmarkten, internationaliseren van de verkoop (openen buitenlandse saleskantoren, opzetten distributeur netwerk, marktonderzoek etc.) of het op interim basis leiden cq verder ontwikkelen van de commerciele activiteiten van onze opdrachtgevers.

Onze achtergrond

Satraco's oprichter en eigenaar Jacco Palte heeft na zijn opleidingen als chemicus en bedrijfskundige diverse functies bekleed als commercieel eindverantwoordelijke bij chemische en technische multinationals. Naast het operationeel leiden van de commerciële afdelingen lag de focus altijd op verdere uitbreiding van de (internationale) afzetgebieden, het optimaliseren van de verkoop- en marketingprocessen en het creëren van klantgerichtheid binnen alle afdelingen van het bedrijf. Daarnaast werden er projecten uitgevoerd waarbij de commerciële ervaring en onderhandelingsvaardigheden werden ingezet om kostenbesparingen aan de inkoopkant te realiseren.

Met name tijdens deze trajecten viel het op dat technische productiebedrijven veel mogelijkheden laten liggen om kosten te verlagen op het gebied van de inkoop van veelvuldig gebruikte productiemiddelen, verbruiksartikelen en facilitaire diensten. Als er een specifieke inkoopfunctie binnen de bedrijven is, dan wordt deze vaak door commercieel specialisten uitgevoerd die weinig affiniteit met de operatie en de technische vereisten hebben. Hierdoor wordt niet het maximale resultaat behaald op zowel kwantitatief als kwalitatief gebied.

Uw voordeel

Vaak ook is het voor bedrijven niet lonend om een eigen specifieke inkoopafdeling te hebben. In dat geval wordt de inkoop veelal (erbij) gedaan door de technisch specialisten die weinig affiniteit en/of ervaring hebben in het commerciële aspect. Dat betekent dat de mogelijkheid om op jaarbasis vaak tienduizenden tot vele honderdduizenden euros te besparen onbenut blijft. Een besparing die direct één op één de netto winst zou kunnen verhogen!

Satraco levert hier de oplossing: Professionele, onafhankelijke inkoopdiensten met garandeerd resultaat zonder vaste kosten!