VERHOOG UW WINST ZONDER VASTE KOSTEN

Labinko: Inkoopbesparingstrajecten voor laboratoria

Dat de inkoop van consumables en facilitaire producten voor een laboratorium een lastige en tijdrovende klus is hoeven wij u niet te vertellen. U heeft te maken met veel leveranciers, veel verschillende producten en prijsafspraken met diverse looptijden en specificaties. Wie garandeert u de beste prijs? Hoe houdt u het overzicht? Hoe zorgt u ervoor dat uw mensen zich (kunnen) bezighouden met hun kerntaken binnen het laboratorium?
Satraco's businessunit Labinko is gespecialiseerd in de realisatie van kostenbesparingen binnen laboratoria. Wij optimaliseren uw inkoop van ondermeer:
 

  • Monsteremballage (flessen, potten, emmers)
  • Glaswerk
  • Kleinmateriaal (pipetten, platen, handschoenen, buizen etc.)
  • Verbruiksmaterialen analysers (GC kolommen, filters, bronnen, etc.)
  • Gassen
  • Energie en afvalverwijdering
  • Chemicaliën
     

Zo eenvoudig werkt het

Het door ons uitgevoerde inkoopbesparingstraject is eenvoudig en transparant en bestaat uit de
volgende stappen:

- Inventarisatie huidige afspraken en contracten (aantallen op jaarbasis, prijs, condities,leveranciers)
- Selectie van de posten met het grootste besparingspotentieel
- Identificeren van potentiele leveranciers (de huidige leverancier wordt altijd meegenomen)
- Opstellen offerteaanvragen (tenderdocumenten) inclusief specificaties en eventuele bundeling van diverse posten binnen een aanvraag om volumevoordeel te behalen
- Beoordeling offertes en voeren onderhandelingen
- Advies aan en overleg met de eindverantwoordelijke binnen het laboratorium waarna de overeenkomsten afgesloten kunnen worden.

Waarom Labinko?

Het besparingstraject wordt in korte tijd structureel en projectmatig uitgevoerd. Indien uw organisatie een eigen inkoopafdeling heeft biedt Labinko u de extra tijdelijke capaciteit om projectmatig in korte tijd een besparing te realiseren waar u jarenlang van profiteert. Het traject is voor u geheel risicoloos door het unieke No Cure No Pay concept. Wij brengen alleen een percentage van de gerealiseerde besparing in rekening. Dus geen hoge uurtarieven, dure adviezen of dikke onderzoeksrapporten waarna u zelf nog al het werk moet gaan doen. Met Labinko behelst uw investering slechts enkele uren voor de aanlevering van de basisgegevens over de huidige afspraken en aantallen.

Door meer dan 20 jaar ervaring in de laboratoriumbranche kennen wij de technische eisen die gesteld worden binnen een lab en weten we welk belang u hecht aan een goede relatie met uw leveranciers. Bovendien zijn wij volledig onafhankelijk en zullen dus altijd de best mogelijke deals en leveranciers voor u selecteren.
Het resultaat is een forse kostenbesparing (>25% besparing is mogelijk gebleken) hetgeen direct een significante verhoging van uw winst betekent!

Geïnteresseerd hoeveel dit voor u kan opleveren? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak op maat.

 

          06 - 11 72 52 94        info@labinko.nl

                                       j.palte@labinko.nl